Creatieve Ochtend

Creatieve Ochtend geeft Creatieve Geest een impuls

“Een warme deken die om me heengeslagen wordt”, zo verwoord één van de dames het, om deel te nemen aan de Creatieve Ochtend die elke woensdag van 10 uur tot 12 uur georganiseerd wordt, door de vrijwilligers van de Driehoek.

De Driehoek zit dan wel qua gebouw vast aan Zorgcentrum “de Reyshoeve” en natuurlijk maken ook de bewoners gebruik van de activiteiten die worden aangeboden, maar het staat wel los van elkaar.

Joke, Jozé en Justin, zij zijn de 3 vrijwillige creatieve J's van de Driehoek. Zij verzorgen al sinds 5 jaar elke week deze woensdagochtend en nog steeds verveeld het ze niet. Joke is de aanstichtster en heeft haar schoondochter Jozé en vrijwilligster Justin met het virus besmet. Vol enthousiasme zijn ze bezig met de gasten. Van een afstandje bekijk ik dit mooie tafereel. Iedereen doet zijn ding, 3D kaarten maken, schilderen, borduren, kleuren. Ze vertellen me dat je voor 1,= gebruik mag maken van alle spullen die zij aanbieden, maar je kunt ook je eigen werk meenemen en genieten van elkaars gezelschap.

Ik ga de mensen af en vraag hoe ze zo hier terecht zijn gekomen. Eén dame begint vol spontaan te vertellen: Drie jaar geleden is ze verhuisd van de drukke Bosscheweg, naar de rust van de Reeshof. En zo'n verandering valt op deze leeftijd niet mee, geeft ze schoorvoetend toe. Door een tip van de Zonnebloem, kwam ze terecht bij de Creatieve Ochtend. Elke week komt ze op woensdag om 10 uur naar de Driehoek aan de Gendringenlaan in de Reeshof. “Het is heerlijk om onder de mensen te zijn. En dat hier zoveel verschillende mensen komen, maakt het afwisselend en vooral gezellig. Het is een warme deken die om me heengeslagen wordt.”  Samen is toch leuker, en daar is iedereen het volmondig mee eens. Hoe meer, hoe beter!

Ik verbaas me over de verschillende mogelijkheden die er geboden worden en vraag Joke naar de spullen. Buiten dat er van de 1 euro die de mensen betalen om van de spullen gebruik te maken, nieuwe spulletjes worden gekocht, krijgen ze ook regelmatig spullen aangeboden. Omdat mensen stoppen met de ene hobby en met een ander beginnen bijvoorbeeld.

Graag maak ik dan ook van deze gelegenheid gebruik om jullie hier op te attenderen: mocht u nog ergens knip-plak-verf-teken-brei-borduur spullen hebben staan? Gooi het alstublieft niet weg! Kom het langsbrengen en wie weet schuift u, omdat het toch wel erg gezellig is, even aan. Graag tot woensdag!

Contactgegevens

LET OP! De driehoek is tussen de middag van 12:00u tot 13:30u gesloten.

Ook zijn we geregeld 's avonds en in het weekend geopend.