Beatrix Verwenmiddag

Beatrix Verwendag

Door Marij Raijmakers

De beste manier om de winterse kou buiten te sluiten? Verwendag bij de Driehoek!

Ontspannen, inspannen, discussiëren of rustig genieten, het kon allemaal op woensdag 10 december 2014 dankzij 4e jaars VMBO-tl leerlingen van het Beatrixcollege. Met deze dag wilden zij ouderen uit de buurt eens in de watten leggen. En dat is uitstekend gelukt.

Het begon al met een advocaatje met slagroom bij binnenkomst voor iedere gast en het werd daarna alleen nog maar beter.

 

In de ontmoetingsruimte waren diverse activiteiten opgezet waar iedereen naar behoefte kon aanschuiven. Bijvoorbeeld aan de manicuretafel, waar dames hun nagels k(l)eurig lieten lakken en - naar keuze - ook beplakken. Zelfs een aantal heren greep deze kans om te genieten van een fijne handmassage. Aan de gezichtsbehandeling waagde zich, behalve een heleboel dames, een enkele heer en die straalde van oor tot oor na afloop van de behandeling. In de massagestoel ernaast plofte ondertussen deze en gene om even te relaxen.

Bij de spelletjestafel, het sjoelen en de Wii ging het er sportief aan toe en aan de schilder- en knutseltafels werd rustig en geconcentreerd gewerkt. Levendige discussies ontstonden in het groepje dat van gedachten wisselde aan de hand van platen met afbeeldingen. En voor wie even "uitverwend" was, waren er rustige plekjes om te genieten van een kopje koffie of thee.

De middag werd muzikaal aangekleed door optredens van "Hanna & Mick". Zij zongen lekker in het gehoor liggende liedjes - door Mick geschreven en gecomponeerd - waarbij ze zichzelf begeleidden op gitaar.

 

Actief, attent en vriendelijk spanden de gastvrouwen zich deze middag in voor hun gasten. Zij voerden de activiteiten uit of gaven uitleg en dankzij zelfgemaakte lekkernijen en sponsoring door ondernemers van de Heyhoef konden ze voortdurend rondgaan met hapjes en versnaperingen, die gretig aftrek vonden.

 

Een erg geslaagde middag vol warme aandacht waarop de deelnemers wel een tijdje kunnen teren. Volgend jaar zal de 8e editie volgen!

 

Foto's:

https://www.flickr.com/photos/127385953@N03/

 

 

Contactgegevens

LET OP! De driehoek is tussen de middag van 12:00u tot 13:30u gesloten.

Ook zijn we geregeld 's avonds en in het weekend geopend.